Биографије аутора, РЕЗ, Број 2, 2016.

Бојана Антонић (Крњешевци, 1991). Апсолвенткиња српске књижевности и језика на Филолошком факултету у Београду. Пише кратку прозу.

Стефан Басарић (Суботица, 1993). Студент српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу и поезију, првенствено прозу.

Марина Блашковић (Нови Сад, 1992). Завршила основне студије на смеру примењене фотографије, и специјализацију на смеру илустрације на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду. Са својим фотографијама учествовала на више колективних изложби у галерији Фото кино и видео савеза Војводине. Ушла у најужи избор часописа Рефото на тему Аутопортрет, учествујући на изложби у Артгет галерији у Културном центру Београда.  Такође учестовала и на фестивалу илустрација BookIll Fest'' у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма, где је добила похвалу за илустрације песничке књиге ''Влати траве'' Волта Витмена.

Исидора Бобић (Нови Сад, 1992). Апсолвенткиња српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију, есеје, прозу и критику. Бави се и превођењем поезије. Објављивала у Српској вили, Међутиму, Слову Ћириловом. На конкурсу „Сија књига мајке Ангелине“ добила награду за једног од 10 најбољих песника. Ужа интересовања: теорија и методологија проучавања књижевности, поетика високе модерне, савремена македонска поезија, естетика, аналитичка и трансакциона психологија. Оснивач је, уредник и лектор часописа Рез.

Тијана Васић (Алексинац, 1991). Студенткиња Филолошког Факултета у Београду, Одсек за српску књижевност и језик са компаратистиком; пише кратке сатиричне приче и есеје. Прича Бег од сиромаштва објављена јој је у зборнику кратких прича "Фосилни запис" издавачке куће Алма.

Срђан Видрић (Зрењанин, 1987). Основне и мастер студије српске књижевности и језика завршио на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише есеје и књижевну критику, објављује у периодици.

Наташа Дракулић (Нови Сад, 1991). Докторанткиња на Филозофском факултету у Новом Саду (група Језик и књижевност, модул Књижевност). Основне и мастер студије завршила на Филозофском факултету у Новом Саду (одсек Српска књижевност).

Фата Егановић (Шабац, 1991). Студенткиња на Филозофском факултету, Одсек за српску књижевност, четврта година.

Миљан Живаљевић (Крушевац, 1992). Апсолвент компаративне књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију, активно се бави музиком. Поред књижевности и музике интересује се за религију, окултизам, филм и медије.

Јелена Зеленовић (Петроварадин, 1993). Студенткиња на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, четврта година; писац-сарадник на Новом Полису.

Марко Јовановић (Ниш, 1992). Апсолвент на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсеку за српску књижевност. Пише прозу и есеје. Поља интересовања: философија и светска књижевност.

Катарина Крсмановић (Ваљево, 1991). Дипломирани филолог-компаратиста, тренутно на мастер студијама компаративне књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу, изучава поезију и еротско у књижевности, а поред књижевности велике љубави су јој филм и философија. Такође, има искуства у медијском свету. Тренутно волонтира на Српској научној телевизији у улози водитеља и један је од чланова жирија књижевног фестивала за младе, који покреће Сцена свих креативних.

Растко Лончар (Книн, 1993). Студент српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију, прозу и драму у ширем смислу. Огледа се и као есејиста.

Сара Мајсторовић (Нови Сад, 1993). У Канади је завршила основну школу где је стекла темељно знање енглеског и француског језика. Потом је завршила Гимназију „Исидора Секулић,“ у Новом Саду, са одличним успехом. Дипломирала је Компаративну књижевност са теоријом књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Добитница је стипендије „Доситеја“ Фонда за младе таленте при Министарству омладине и спорта. Објављивала је приче, преводе и приказе у студентском часопису Међутим. Пише поезију и прозу на српском и на енглеском. Интересује је савремена англо-америчка књижевност, превођење, али и митологија, народна традиција и историја религије. Сада је на мастер студијама компаративне књижевности у Новом Саду. 

Милош Марков (Суботица, 1993). Гимназију завршио у родном граду, потом наставља студије у Новом Саду на Филозофском факултету, Одсек компаративна књижевност. Бави се поезијом и музиком.

Милица Мрвић (Београд, 1987). Дипломирала је 2011. године на Факултету примењених уметности у Београду на одсеку Примењена графика, атеље Фотографија на катедри проф. Бранимира Карановића. 
Имала је две самосталне изложбе и учествовала на бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Од 2013. до 2014. радила је као уредница веб портала часописа за културу фотографије РеФото, и као члан редакције штампаног издања истог часописа. Одржала је неколико предавања и радионица на тему фотографије.
Оснивачица је и чланица независне уметничке организације Медведи, која од 2011. године, сваког 21. марта, организује међународну групну изложбу Медведи – У част пролећу. Од 2015. је чланица УЛУПУДС-а (Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије) и Студија младих фотографа Мађарске (Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója). Тренутно живи и ради у Будимпешти.

Катарина Пантовић (1994, Београд). Студенткиња је треће године основних студија на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Пише и објављује поезију и књижевну критику.  Добитница је следећих награда за поезију и есејистику: II награда на 49. Дисовом пролећу за најбољи есеј (2012), награда Свесловенског књижевног друштва за поезију Војислав Илић (2013), финалисткиња 20. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ (2013). Бави се сликарством и уметничком фотографијом, за шта је добила много међународних награда. Преводи са енглеског језика. Живи у Новом Саду.

Милош Предојевић (Црвенка, 1990). Апсолвент је на одсеку за Српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Аутор је кратких прича. Поред књижевности бави се и психологијом.

Ирена Ристић (Сремска Митровица, 1993). Студент је српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише прозу и поезију, првенствено прозу. Освојила је треће место за најлепшу љубавну песму на Фестивалу хумора за децу 2008. године, а песме из млађих дана су јој издате у оквиру Међународног зборника поезије и прозе „Све боје лета“ под покровитељством издавачке куће СВЕН, као и у „Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“ под покровитељством културно-издавачког центра Српска кућа из Пожаревца. До сада јој је једна прича објављена у часопису Међутим.

Душан Станковић (Лесковац, 1992). Дипломирао на Одсеку за филозофију Филозофског факултета у Новом Саду 2015. године. Дипломирао радом на тему појма Кантове трансценденталне аперцепције. Бави се и превођењем научних радова са енглеског. Уже поље интересовања: Ничеова философија.

Владимир Стефановић (Крагујевац, 1981). Завршио Филозофски факултет у Београду на Одсеку за филозофију. Написао неколико текстова за позоришне представе које је и сам режирао (Изневерени, Где је тачка?). Пише приче и есеје.

Небојша Чандић (Добој, 1992). Тренутно студира социологију на Филозофском факултету у Источном Сарајеву. Често пише поезију, повремено кратку прозу. Заљубљеник у домаћу књижевност, а ни страна му није страна. До сада необјављиван.

Милан Ћосић, (Апатин, 1991). Апсолвент српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Један од оснивача и члан рецитаторске дружине "Међу нама". Члан неколико музичких састава и оснивач бенда "Негде између", који ради на стварању ауторских песама. Сарадник у акцијама неколико невладиних омладинских организација у Новом Саду на пољима културе, екологије и промоције здравог начина живота. Поља интересовања: музика, књижевност, друштвени активизам.

Виктор Шкорић (Зрењанин, 1991). Дипломирао на Одсеку за српску књижевност у Новом Саду и одбранио мастер рад са темом „Детињство као извориште приповедања: Данило Киш и Томас Вулф“. Објавио књигу прича „Давнина, ружа и прах“ (2011) и књигу есеја о  стваралаштву Душана Васиљева под насловом „Магле, ноћи и жице“. Поред прозе, пише и есеје и књижевне приказе; објављивао у периодици и у неколицини зборника. Добитнике је Бранкове награде Матице српске за 2014. годину, као и за најбољу хумористично-сатиристичну причу на Сремчевим данима у Елемиру. Бивши уредник студентског часописа Међутим. Интересује се за авангардну књижевност, послератно прозно стваралаштво у српској књижевности, филм и средњоевропске културе. Оснивач и уредник Реза.

Иван Штерлеман (Сремска Митровица, 1990). Завршио је основне студије српске књижевности и језика на Филозофском факултету у Новом Саду (2009-2013) на ком је под менторством проф. др Слободана Владушића одбранио и мастер рад ,,Данило Киш и француски нови роман’’ (2014) за који је награђен Бранковом наградом Матице српске 2015. године. Објављивао у Летопису матице српске, Савременику, Трагу, Детињству. Есеј ,,Енциклопедијски лавиринт’’ је уврштен у зборнику радова Летеће виолине Милорада Павића (2015), а поезија и проза у зборник Столеће сигнализма (2014). Тренутно ради на дисертацији „Естетика сигнализма“ под менторством проф. др Гојка Тешића. Интересовања: сигнализам, визуелна поезија, мултимедијална уметност, поетика простора, књижевност и филм.



РЕЗ, Број 2, 2016.